Conducerea - SIE
Punem ţara înainte de orice, datoria înainte de propria persoană, suntem mândri ştiind că tot ceea ce facem este pentru România.

Conducerea Serviciului de Informaţii Externe

GABRIEL VLASE - Director al Serviciului de Informații Externe

SILVIU PREDOIU - Prim - adjunct al directorului Serviciului de Informații Externe

GABRIEL VLASE

          Domnul Gabriel Vlase este directorul Serviciului de Informații Externe din 4 iulie 2018, numit în funcție prin Hotărârea nr.23 a Parlamentului României.

          A obținut licența la Universitatea Politehnică București în 1996, în specializarea inginerie mecanică, a absolvit studii universitare de masterat în specializarea ”Management și administrarea afacerilor” la Universitatea Tehnică ”Gheorghe Asachi” Iași în 2004, programul de perfecționare pentru înalți funcționari publici la Institutul Național de Administrație (2004-2005), cursuri postuniversitare în domeniul securității naționale în cadrul Universității Naționale de Apărare ”Carol I” (2005) și Academiei Naționale de Informații (2006) precum și programul pentru Înalți Oficiali la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate. În 2010 a dobândit titlul științific de doctor în științe militare și informații la Academia Națională de Informații.

          A fost consilier local și subprefect al județului Bacău iar din 2004 până în 4 iulie 2018 a fost deputat în Parlamentul României. Ca deputat, a fost membru în Comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională, vicepreședinte (2004-2008) și ulterior președinte (2008-2012) al Comisiei speciale a Camerei Deputaților și Senatului pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activității SIE.

          În legislatura 2012 – 2016 a fost șeful Delegației Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a NATO iar din februarie 2017 până la numirea în funcția actuală a fost vicepreședinte al Camerei Deputaților.

          În cadrul Adunării Parlamentare a NATO a îndeplinit funcțiile de vicepreședinte (2013-2015) și vicepreședinte onorific (2015-2017).

          Vorbește fluent limba engleză.

          Domnul Gabriel Vlase s-a născut la 03.04.1971 în Bacău, este căsătorit și are un copil.

General SILVIU PREDOIU

          Domnul general Silviu Predoiu are 59 ani și este prim-adjunct al directorului SIE din noiembrie 2005.

          A absolvit Facultatea de Geologie-Geografie a Universității București, cursuri postuniversitare în specializările ”Jurnalism” - în cadrul SNSPA și ”Gestiunea proiectelor” în cadrul ASE, precum și programe de pregătire specifică organizate de serviciile partenere nord-atlantice.

          A parcurs toate etapele unei cariere operative și a desfășurat activitate operativă pe mai multe linii de muncă – contraspionaj extern, combaterea criminalității organizate, antiterorism, protecție internă. Începând cu anul 2000 a îndeplinit succesiv funcțiile de șef direcție, șef direcție generală și adjunct al directorului SIE.

          A fost avansat în gradul de general de brigadă în 2004 și înaintat în gradele de general-maior în 2006, general-locotenent în 2008 și general în 2011. Pentru rezultatele foarte bune obținute în carieră, domnul general Silviu Predoiu a fost decorat cu Ordinul Național ”Steaua României” și Ordinul Național ”Pentru Merit”.

          Vorbește fluent limbile engleză și franceză și deține certificat de securitate pentru acces la informații clasificate de nivel SSID.

          Este căsătorit și are doi copii.